Om Tyin-Filefjell

Om sommeren på Tyin-Filefjell

Unik natur og mulighet for mangfoldige opplevelser setter sitt særpreg på Tyin-Filefjell området. Sentral beliggenhet med kort avstand til både Sognefjorden og majestetiske Jotunheimen ligger Tyin-Filefjell midt mellom øst- og vestlandet. Tyin-området har lange tradisjoner som feriested på sommeren.

Her finner du blant annet stedet hvor den aller første DNT hytta ble satt opp, og siden den gang er tradisjonene mange og lange for sommerturisme.

Nærheten til Jotunheimen gir muligheter for å nå flere 2000 metere på dagstur fra vårt overnattingssted, Filefjellstuene.
På dine utflukter kan du velge mellom de mest utfordrende tindene eller kose deg på familievennlige stier i stølsområdene. 
Er du på let etter organiserte aktiviteter, klikk deg inn på Tyin Aktiv sine hjemmesider.

Fisket på Tyin-Filefjell er kjent for å være meget godt. Her oppe finnes en mengde fjellsjøer og elver som gir mulighet for stor fjellørret.

Foruten et godt fiske, er også innsjøene på Tyin-Filefjell blitt oppdaget av kajakkfolket. Velg mellom flere muligheter med Filefjellstuene som utgangspunkt.

Ikke langt unna ligger Årdal og Lærdal som gir deg muligheten til laksefiske i velkjente elver. I Lærdal er golf en yndet aktivitet.

Alt sammen ca. 45 min. med bil fra Filefjellstuene. Kun en drøy time unna finner du også Flåm.

For de jaktinteresserte er det flere områder som er tilgjengelige for rypejakt.

Gamle ferdselsveier, Kongeveien mellom øst og vest samt en rekke fjellveier fra kraftutbyggingen gir deg uttallige muligheter for sykling i fjellet.
Blant downhill entusiaster har de mange stiene blitt mer og mer populære. Ved å bo på Filefjellstuene kan du velge mellom en rekke turmål. 

Sender....