To dagers randoneekurs

På kurset lærer du om bruk av toppturutstyr og trygge rutevalg. Kurset legges opp med trivsel og
opplevelse i fokus. Etter vær- og føreforhold velger våre lokalkjente guider områder og ruter etter
evne og ønsker. 

Leie av randoneé-utstyr

Trenger du å leie ski, støvler eller skredutstyr så kan du gjøre det i skish.

Varighet og oppmøte

Opplegget varer i 2 dager og oppmøte er i skiutleie i Tyin/Filefjell skisenter hvis ikke annet er avtalt.

Ønsker du å lære mer om å bli en trygg selvstendig vintervandrer, anbefaler vi vårt skredkurs - les mer


Smeddalen2 Magne Grihamar

På Tyin/Filefjell er det flere områder vi kan gå på turer i. Våre lokalkjente guider vil gi god informasjon om hvor det anbefales å gå de dagene vi har til rådighet.

Området Smeddalen

Ligger på vestsiden av Filefjell i Lærdal og er et unikt toppturområde med mange muligheter for rutevalg med fokus på gode nedkjøringer. Smeddalen har lang sesong og kan ha skiføre fra desember til april/mai.

Området Galden - Tyinstølsnøe

Ligger på venstre side av Fv53 fra Tyin Panorama mot Årdal. Her kan vi velge mange forskjellige ruter både opp og ned. På en dag kan vi rekke flere turer og nedkjøringer i dette vakre området med Uranostind 2157 moh. i bakgrunnen. Dette området har lang sesong og snø fra desember til april/mai.

Området Finndalshorn

Lavereliggende område med mulighet for skogskjøring ned i dalen. Våre guider tar deg med til de beste områdene for skikjøring den dagen. Nedkjøringer med flere varianter og vanskelighetsgrader. En av variantene kan vi ta deg med på guida tur ned i bygda, en knapp mil nedenfor alpinanlegget.
Disse turene passer utmerket ved noe mer vindfulle dager høyere til fjells. 

Området Skørsnøse-Stølsnøse

På solskinsdager med puddersnø og utsikt over Jotunheimen er dette en av de store klassikerene på Tyin/Filefjell! Våre guider kan ta deg med på en virkelig høydare og flere nedkjøringer og topper i Norges flotteste natur. Varianter med både enklere og brattere nedkjøringer!

Uranostinden2 Hallgrim Rogn

Lengre dagsturer på Filefjell eller Jotunheimen

Fra slutten av mars og ut i mai setter vi også opp lengre dagsturer til Suletind/Sulefjell eller Bleia på Filefjell. Vi kan også kjøre Beltebil inn til Eidsbugarden eller ta bilen opp Tindevegen mellom Årdal og Turtagrø. Fra Eidsbugarden kan mellom annet Uranostind være et flott dagstur mål, men her finnes mange alternativ. Fra Tindevegen mellom Årdal og Turtagrø er blant annet klassikeren Lauvnostind et populært turalternativ som passer mange.

Tyin Aktiv sine kjentmenn har detaljkunnskap om føre og skredfare, og vil ta dere med dit det til enhver tid er tryggest å gå. 

Tyin-Filefjell har flere muligheter og mange områder som egner seg godt for toppturer. Flere av oppleggene legges opp i kjent “haute-route” stil - med flere nedkjøringer på samme dag!

Pris

2290,- per person.

Ønsker du overnatting, spør etter pakketilbud med overnatting på Filefjellstuene.  Bor du på Filefjellstuene er det matservering i restaurant til kl. 21:00. Frokost og matpakke til turene lager en selv på hytta. Felles frokost på Filefjellstuene kan tilberedes for større grupper. Spør ved booking.

Transport til og fra Filefjellstuene til turstart skjer i egne biler om ikke annet er avtalt. 

Leie av utstyr

Trenger du å leie randonee-ski og skredutstyr. Gi beskjed ved booking så reserveres utstyr.

Booking og info

post@tyinaktiv.no
46 665 665 (Tyin Aktiv)

Skreddersy for din gruppe?

For grupper og andre interesserte setter vi opp skreddersyddeopplegg. Toppturopplevelser kan kombineres med andre aktiviteter, matservering og konferanse.

Spør ved booking eller ta direkte kontakt med Tyin Aktiv på tlf. 46 665 665 (Tyin Aktiv) eller post@tyinaktiv.no

DATO TID HVA SKJER STED
Når arrangeres randoneekurs 2018/2019?
08.des 10:00 Randoneékurs to dager Tyin Sport
29.des 10:00 Randoneékurs to dager Tyin Sport